3D ontwerpen

Workshop 3D ontwerpen

Leuk dat je meedoet met de workshop 3D ontwerpen.

Een 3D printer werkt op basis van een 3D ontwerp. Met een slicer programma zoals Cura wordt dit ontwerp omgezet in een werkbaar bestand voor de 3D printer die is opgebouwd uit laagjes.


Tijdens deze workshop ga je verkeersborden ontwerpen voor de Smart City in Tinkercad en printen met de 3D printer. Je gaat het waarschijnlijk niet redden om alle onderdelen van de verkeersborden te ontwerpen en te printen. Om dit op te lossen hebben we al een aantal standaarden voor de borden gemaakt en kan jij het bord zelf afmaken.

Om de verkeersborden te ontwerpen en te printen heb je het volgende nodig.

Tinkercad ontwerpsoftware:
Hiermee ontwerp je het verkeersbord zoals je kan zien in het voorbeeld. Met de how-to video Tinkercad – Stopbord ga je onderzoeken hoe dit moet.

Ultimaker Cura:
In Cura kan je jouw ontwerp slicen, zodat hij gereed is voor de 3D printer. Zorg ervoor dat je de juiste printer selecteert en de juiste waardes instelt. Met de how-to video Software instellen Dutchy 3D ga je onderzoeken hoe je dit doet. De mCreate staat standaard in de cura software. Deze kan je selecteren zoals op de afbeelding aangegeven.

Succes met het maken van het verkeersbord en vergeet niet dat je fouten moet maken om te leren!


Terug naar overzicht workshops