Duurzame energie

Workshop Duurzame energie

Leuk dat je meedoet met deze workshop duurzame energie.

Duurzame energie wordt opgewekt uit onuitputbare bronnen zoals wind en zon. Omdat onze fossiele brandstoffen uiteindelijk zullen opraken en ze zeer milieuvervuilend zijn is het belangrijk dat we leren over duurzame energie.


Tijdens deze workshop ga energie opwekken met windkracht. Bouw een zo efficiënt mogelijke windmolen om zo veel mogelijk energie op te wekken voor de straatverlichting van de Smart City.

Om de windmolen te bouwen heb  je het volgende nodig:

Kidwind:
Met de Kidwind kan jij je eigen windmolen bouwen. Met de how-to video Kidwind- Duurzame Energie ga je onderzoeken hoe dit moet.

Energie sensor:
Om te ontdekken hoeveel energie de door jou gebouwde windmolen opwekt kan je hem koppelen aan de Go Direct Energie sensor. Dit doe je door de rode krokodillenklem te verbinden met de rode draad van de windmolen en de zwarte krokodillenklem aan de zwarte draad.

Graphical analysis:
Om ook de daadwerkelijke energie te meten koppel je de sensor aan Graphical Analysis. Deze how-to video laat je ontdekken de sensor koppelt aan een tablet of smartphone en deze how-to video aan een PC op laptop.  Om de windmolen te laten draaien kan je de ventilator gebruiken.

Straatverlichting Smart City:
Om de straatverlichting te laten branden, koppel je de krokodillenklemmen aan de overeenkomstige kleuren aan de windmolen. Wanneer je de windmolen laat draaien met de ventilator gaat de LED lamp branden.

Succes en vergeet niet dat je door fouten te maken leert.


Terug naar overzicht workshops