Industrie 4.0

Workshop Industrie 4.0

Leuk dat je meedoet met deze workshop over industrie 4.0


Tijdens deze workshop ga je een geautomatiseerd proces ontwerpen en bouwen voor de Smart City. De smart City heeft een haven waar producten van een zelfrijdende vrachtauto (mBot2) gelost moeten worden met een robotarm en op een schip geladen moet worden.

De Vrachtauto (mBot2) stopt middels een lijnvolging en kleurherkenning onder de robotarm waarna de robotarm het te lossen product herkent met zijn vision set en kunstmatige intelligentie.


Voor deze workshop heb je nodig:

Niryo 6 assige robot-arm met vision set:

Deze ga je programmeren om het product met de vision set te herkennen en op te pakken. Hoe je dit doet kun je onderzoeken met de module Niryo 

Niryo studio programmeer platform:

Je hebt Niryo studio nodig om de hardware te kunnen programmeren. Hoe je dit moet doen kun je onderzoeken met de Niryo how-to videos

USB-stick voor als het niet lukt:

Mocht je er niet uitkomen om het juiste algoritme te programmeren aan de hand van de how to video’s dan hebben we een USB-stick met daarop een kant-en-klare code die je kunt gebruiken. Als je dit gebruikt probeer dan goed naar deze code te kijken en te onderzoeken welk stuk jou niet lukte om hiervan te leren voor een volgende keer.

 

Succes met het programmeren van de robotarm en vision-set en vergeet niet dat je fouten moet maken om te leren!

 


Terug naar overzicht workshops