Kunstmatige Intelligentie

Workshop Kunstmatige intelligentie

Leuk dat je meedoet met deze workshop over kunstmatige intelligentie.


Simpel gezegd heeft kunstmatige intelligentie (Artificial Intelligence, AI) betrekking op systemen of machines die onze eigen intelligentie nabootsen om taken uit te voeren.

Tijdens deze workshop ga je een Smart Home in de Smart City met AI programmeren en prototypen. Zodra het Smart Home jouw gezicht herkent gaat de deur open.


Voor deze workshop heb je nodig:

De CyberPi microprocessor:

Deze ga je programmeren met de programmeertaal Scratch in mBlock en de extensie machine learning. Hoe je dit moet doen kun je onderzoeken met de how to video machine learning.

mBuild servodriver en servomotor:

Om de deur van je smarthome gecontroleerd te openen en te sluiten maak je gebruik van de mBuild servodriver en servomotor deze kun je vinden in de blauwe bak. Hier zitten meerdere sensoren in op elk component staat de naam van het component en zo kun je deze opzoeken. Hoe je deze koppelt aan je CyberPi kun je onderzoeken met how-to video CyberPi hardware extensies.

Software Extensie Machine learning:

Om de CyberPi te programmeren met kunstmatige intelligentie heb je de extensie machine learning nodig deze kun je vinden door op extensies te klikken in mBlock 5 en dan opzoek te gaan naar de extensie machine learning onder sprite extensies. Klik op toevoegen en je bent klaar om dit te gebruiken.

USB-stick voor als het niet lukt:

Mocht het jou niet lukken om het algoritme te programmeren aan de hand van de how-to video dan hebben we een USB-stick met daarop Scratch code. Deze kun je dan importeren en openen in mBlock. Daarna kan je dan de juiste code voor elke Cyberpi Uploaden, hoe je dat doet kun je vinden in de how-to video live en upload modus

Succes met het programmeren en prototypen van de CyberPi’s en vergeet niet dat je fouten moet maken om te leren!


Terug naar overzicht workshops