Robotica

Workshop robotica

Leuk dat je meedoet met deze workshop robotica.


Je hebt nu gezien dat robotica overal voorkomt en dat het bestaat uit een basisprincipe van Sense-Think-Act. Dit principe wordt uitgevoerd door een microprocessor die input en output procest.

Tijdens deze workshop ga je aan de slag met de mBot2. Dit is een networkable robot waarmee jij het basisprincipe Sense-Think-Act gaat leren. Het gaat dus niet om de vorm of het merk van de robot. Je leert hoe je met een sensor waarneemt en hoe je de microprocessor kunt programmeren om de output aan te sturen.

De mBot is een rijdend robot platform waarmee je zelfrijdende auto’s gaat programmeren die een lijn kunnen volgen en kunnen stoppen bij een rode of gele markering link of rechts van de lijn.


Voor deze workshop heb je nodig:

De mBot2:

Deze ga je programmeren in de programmeertaal Scratch in het programmeerplatform mBlock5. In de how-to video mBot2 – lijn, kleur en object herkenning ga je onderzoeken hoe dit moet.

 

Zwarte, gele en rode tape:

Om de mBot een lijn te laten volgen en kleur te laten herkennen maak je gebruik van tape. Hiermee maak je snel parcours voor de smart city waar de robots overheen gaan rijden.

USB-stick voor als het niet lukt:

Mocht het jou niet lukken om het algoritme te programmeren aan de hand van de how-to video dan hebben we een USB-stick met daarop Scratch code. Deze kun je dan importeren en openen in mBlock. Daarna kan je dan de juiste code voor elke mBot Uploaden, hoe je dat doet kun je vinden in de how-to video live en upload modus

Succes met het programmeren en prototypen van de mBot’s en vergeet niet dat je fouten moet maken om te leren!


Terug naar overzicht workshops