Smart Home

Workshop Smart home

Leuk dat je meedoet met deze workshop Smarthome. We beginnen met kijken naar wat smarthome nu precies is.


Een Smart Home is een huis wat geautomatiseerd is met Domotica en Internet of Things. Het Smart Home neemt beslissingen op basis van kaders die jij hebt ingesteld. Zo gaat het licht aan als je binnen komt en wordt bijvoorbeeld de temperatuur automatisch geregeld.

Tijdens deze workshop ga jij een Smart Home ontwerpen en programmeren. In dit Smart home gaan we spraakherkenning gebruiken om de verlichting aan en uit te zetten net als bijvoorbeeld een google home systeem. Daarnaast gaat de verlichting automatisch branden bij beweging en krijg je een bericht via een wifi verbinding als er iemand voor de deur staat.


Voor deze workshop heb je nodig.

2 x CyberPi microcontroller:

De eerste CyberPi microcontroller ga je programmeren voor de spraakherkenning en besturing van de sensoren en actuatoren voor verlichting en drukknop deurbel. De tweede CyberPi programmeer je om een het signaal van de deurbel te ontvangen en weer te geven. Met de how-to video CyberPi smarthome kun je onderzoeken hoe dit moet.

mBuild sensoren en actuatoren:

Voor de verlichting in het smart home maak je gebruik van de RGB led, Led driver en Led strip, daarnaast nog een drukknop voor de deurbel. Deze vind je in de blauwe bak mBuild sensoren en actuatoren. Hoe je deze aan de CyberPi koppelt en programmeert kun je vinden in de how-to video CyberPi extensies.

USB-stick voor als het niet lukt:

Mocht het jou niet lukken om het algoritme te programmeren aan de hand van de how-to video dan hebben we een USB-stick met daarop Scratch code. Deze kun je dan importeren en openen in mBlock. Daarna kan je dan de juiste code voor elke Cyberpi Uploaden, hoe je dat doet kun je vinden in de how-to video live en upload modus

Succes met het programmeren en prototypen van de CyberPi’s en vergeet niet dat je fouten moet maken om te leren!


Terug naar overzicht workshops