Virtual Reality

Workshop Virtual Reality

Leuk dat je meedoet met deze workshop Virtual Reality.


Virtual Reality of VR is een computer gesimuleerde omgeving. Dat betekent dat een omgeving is nagebootst met de computer. Die gesimuleerde VR-omgeving bestaat uit 3D-modellen of 360-graden video’s.

In deze workshop ga je een verslag maken van de bouw van de Smart City in 360 video om dit vervolgens in VR de presenteren.


Je hebt hiervoor nodig:

Theta SC2 360° camera:

Hiermee kun je 360 graden video’s maken, hoe je dit moet doen kun je onderzoeken in de how-to video vr-360 camera 

VR sync content management platform:

Met dit platform kun je gemakkelijk 360 videos klaarzetten voor VR brillen. klik hier om het platform te openen. Gebruik onderstaande gegevens om in te loggen.

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Pico VR bril:

Je gaat gebruik maken van de Pico VR bril, hiermee speel je VR experience af. Met de knoppen aan de zijkant van de bril kun je hem bedienen onderzoek hoe dit werkt. Ga onder apps op zoek naar VR Sync en klik daarop. Je kunt nu de video’s starten op VR sync platform en bekijken in de bril.

4K videodownloaer:

Met dit programma kun je 360 video downloaden van YouTube en uploaden op het VR sync platform. Download en installeer het programma en onderzoek hoe dit werkt. Op deze manier kun je heel eenvoudig een les voorbereiden in VR je zoekt de juiste content voor het onderwerp wat je wil behandelen en neemt leerlingen mee naar die virtuele wereld.

Succes met het ontwerpen van de 360 VR experience en vergeet niet dat je fouten moet maken om te leren!


Terug naar overzicht workshops