Pakje Precies

De klant wordt met de dag veeleisender. Dat merkt Jasper van Handelsbedrijf Bout & Moer maar al te goed. Dat wat ze die dag online bestellen, willen ze het liefst dezelfde dag nog geleverd hebben. Om te voldoen aan de wensen van zijn klanten wil Jasper graag een dashboard met daarin de juiste gegevens zodat hij snel kan inspelen met zijn planning.


Tijdens deze challenge maken we gebruik van de ontwerpcyclus. Heb je hier nog nooit mee gewerkt? Dan kan je eerst de module Onderzoekend & Ontwerpend leren eens bekijken.

Module Onderzoekend & Ontwerpend leren

Introduceren
Bekijk de film goed. Dan weet je tegen welk probleem Jasper aanloopt.


Verkennen
Ga eerst goed op onderzoek uit zodat je zoveel mogelijk weet over het onderwerp.
Gebruik bij verkennen de methode Deskresearch.

How-to Deskresearch

Als je de informatie hebt verzameld, kan je gaan brainstormen over oplossingen. Als hulpmiddel kan je hierbij gebruik maken van fotocollage.

How-to Fotocollage

Ontwerp schetsen
Tijd om jouw idee tot leven te brengen. Dat doen we eerst door je ontwerp te schetsen. Hier ga je al rekening houden met verschillende materialen, technologieën en gereedschappen.

Gebruik bij deze challenge een schematische weergave.

Schematische weergave

Ontwerp realiseren
In deze stap ga je van jouw ontwerp een prototype maken, zodat je een reel beeld gaat krijgen of jouw oplossing gaat voldoen aan de eisen.

How-to Prototype Techniek data verzamelen

Testen en bijstellen
Werkt het ontwerp zoals je bedacht had? Pak de eisen die je aan het ontwerp had gesteld er nog even bij. Laat een klasgenoot een gebruikerstest uitvoeren voor de nodige feedback.


Presenteren
Tijd om je ontwerp te presenteren. Je hebt meerdere manieren om te presenteren. In deze challenge maak je gebruik van een Elevator Pitch.

How-to Elevator Pitch