Module Drones


Welkom in de wereld van drones

Wie is de uitvinder van de allereerste drone? Welke verschillende drones bestaan er? In dit eerste hoofdstuk maak je kennis met drones.

Tijdsduur: ± 2 uur

Bekijk video


Hoe werkt een multirotor

Hoeveel toeren draait een motor van de drone? Door wat precies wordt een drone aangestuurd? In dit tweede hoofdstuk ontdek je de onderdelen van de drone.

Tijdsduur: ± 2 uur

Bekijk video


Hoe werkt een multirotor II

Hoe kan een luchtvaarttoestel in de lucht blijven vliegen? Waarom is een Lipo gevaarlijk? in dit derde hoofdstuk leer je wat over aerodynamica en onderhoud van de drone.

Tijdsduur: ± 2 uur

Bekijk video


Wat is het EU Dronebewijs

Aan welke regels moet je je houden als je buiten gaat vliegen met een drone? in dit vierde hoofdstuk leer je meer over de luchtvaartwetgeving.

Tijdsduur: ± 2 uur

Bekijk video


Wat is het EU Dronebewijs II

Wat moet je precies halen om buiten te mogen vliegen? In dit vijfde hoofdstuk leer je dat er twee certificaten zijn, die bij het EU Dronebewijs.

Tijdsduur: ± 2 uur

Bekijk video


Zelf piloot worden

Als je wilt weten hoe jij later met drones kunt werken, bekijk dan dit hoofdstuk heel goed. Van opleiding tot baan in het kort.

Tijdsduur: ± 2 uur

Bekijk video


Vliegen met de Tello Drone

In dit hoofdstuk leer je hoe je een drone kunt laten vliegen en besturen. We gebruiken hiervoor de Tello Drone. Dit is een kleine drone die maar 87 gram weegt. Hij kan heel nauwkeurig en stabiel vliegen.

Tijdsduur: ± 2 uur

Bekijk video


Vliegen met de Tello Drone II

Je hebt in het vorige hoofdstuk de basis van het vliegen met de Tello geleerd. Je weet hoe je verbinding kunt maken tussen de app en de drone. Ook heb je de 8 vliegbewegingen kunnen oefenen.
In dit hoofdstuk ga je je vliegvaardigheden nog wat proberen te verbeteren.

Tijdsduur: ± 2 uur

Bekijk video


Tello programmeren met Droneblocks

Je kunt nu de Tello drone besturen met behulp van de Tello app. In dit volgende hoofdstuk ga je de Tello zelfstandig opdrachten laten uitvoeren door de drone te programmeren. Daarvoor ga je het programma Droneblocks gebruiken. Je leert wat programmeren precies is en welke functies in Droneblocks je allemaal kunt gebruiken om de Tello opdrachten te geven.

Tijdsduur: ± 2 uur

Bekijk video


Tello programmeren met Droneblocks II

Je hebt nu een paar vaardigheden met programmeren van de Tello kunnen oefenen. Je kunt de drone een rondje en een vierkant laten vliegen door een code te maken in droneblocks. En mischien heb je de reuzenrad uitdaging wel gehaald of heb je je mede leerling een eigen bedachte uitdaging laten uitvoeren.

Tijdsduur: ± 2 uur

Bekijk video


Eindchallenge obstakelrace

Je hebt al veel geleerd over drones. Welke typen er zijn, hoe drones worden ingezet in het bedrijfsleven en de regels over het vliegen met drones. Je kunt de Tello drone besturen en ook al programmeren. In deze Eind Challenge ga je je opgedane vaardigheden laten zien in een obstakelrace.

Tijdsduur: ± 8 uur

Bekijk video