Terug naar overzicht

Stalen Zenuwen

De metaalindustrie heeft het zwaar. Grondstoffen zijn moeilijk aan te komen en de kosten rijzen de pan uit. Niet alleen van het metaal, maar ook de personeelskosten. Een paar slimme metaalbewerkingsbedrijven willen daarom de handen ineenslaan om gezamenlijk te gaan inkopen en één geautomatiseerd magazijn te maken. Een spannend besluit dat stalen zenuwen vergt van de deelnemers.


Tijdens deze challenge maken we gebruik van de ontwerpcyclus. Heb je hier nog nooit mee gewerkt? Dan kan je eerst de module Onderzoekend & Ontwerpend leren eens bekijken.

Module Onderzoekend & Ontwerpend leren

Introduceren
Bekijk de film goed. Dan weet je tegen welk probleem de metaalindustrie aanloopt.


Verkennen
Ga eerst goed op onderzoek uit zodat je zoveel mogelijk weet over het onderwerp.
Gebruik bij verkennen de methode SWOT analyse.

SWOT analyse

Als je de informatie hebt verzameld, kan je gaan brainstormen over oplossingen. Als hulpmiddel kan je hierbij gebruik maken van Mindmap.

How-to Mindmapping

Ontwerp schetsen
Tijd om jouw idee tot leven te brengen. Dat doen we eerst door je ontwerp te schetsen. Hier ga je al rekening houden met verschillende materialen, technologieën en gereedschappen.

Gebruik bij deze challenge een schets op papier.

How-to Schets op papier

Ontwerp realiseren
In deze stap ga je van jouw ontwerp een prototype maken, zodat je een reeël beeld gaat krijgen of jouw oplossing gaat voldoen aan de eisen.

How-to Prototype Techniek data verzamelen

Testen en bijstellen
Werkt het ontwerp zoals je bedacht had? Pak de eisen die je aan het ontwerp had gesteld er nog even bij.


Presenteren
Tijd om je ontwerp te presenteren. Je hebt meerdere manieren om te presenteren. In deze challenge maak je gebruik van een Elevator Pitch.

How-to Elevator Pitch