2D ontwerpen xTool P2


Introductie 2D ontwerpen xTool P2

De xTool P2 is een digitaal gereedschap waarmee je razendsnel een hele precieze en complexe vorm uit een materiaal kunt snijden. Zet jouw idee om naar een ontwerp dat je maakt met een speciaal programma op de computer.

Start introductie

Hoofdstuk 1 XTool Creative Space

XTool Creative Space is een software programma waarmee je 2D ontwerpen kunt maken en aanpassen. Je kunt het programma gebruiken om je creatieve ideeen vorm te geven en te prototypen. Ook kun je met Creative Space een lasersnijder instellen om jouw ontwerp uit te snijden of te graveren.


Hoofdstuk 2 Een 3D object maken vanuit een 2D ontwerp

In dit hoofdstuk ga je leren hoe je 3D object maakt vanuit een 2D ontwerp. In dit voorbeeld ga je een kubus ontwerpen. Zo kun je ervaren hoe je verschillende 2D onderdelen maakt, die je later in elkaar zet zodat je een 3D object krijgt.

Hoofdstuk 2

Hoofdstuk 3 Constructieve verbindingen

In dit hoofdstuk leer je hoe verbindingen ontwerpt zodat onderdelen voor 3D objecten stevig in elkaar passen. In het vorige hoofdstuk heb je een kubus ontworpen waarvan de onderdelen met lijm in elkaar gezet moesten worden. Het is dan lastig om de onderdelen goed passend te krijgen en zorgt vaak voor een wat slordig resultaat.

Start hoofdstuk 3

Hoofdstuk 4: Hout flexibel en buigbaar maken

In dit hoofdstuk ga je leren hoe je hout flexibel en buigbaar kunt maken. Dit kan handig zijn voor bepaalde constructies zoals het dak van een huisje of ronde vormen die je van hout wilt maken.
Om hout buigbaar te maken moeten we op korte afstand van elkaar hout wegsnijden zodat er ruimte komt om te kunnen buigen.


Hoofdstuk 5 – Eindopdracht Tiny house

In dit hoofdstuk ga je leren werken met het 2D tekenprogramma laserbox. Als het goed is staat het al op jouw computer en kun het programma meteen starten.