Terug naar overzicht

Hardleers

Mevrouw Leers is er klaar mee. Haar drie pubers kunnen maar niet de moeite nemen om hun vuile vaat op te ruimen. Ma Leers snapt niet dat er niet al een manier is bedacht om luie pubers in beweging te krijgen.


Tijdens deze challenge maken we gebruik van de ontwerpcyclus. Heb je hier nog nooit mee gewerkt? Dan kan je eerst de module Onderzoekend & Ontwerpend leren eens bekijken.

Module Onderzoekend & Ontwerpend leren

Introduceren
Bekijk de film goed. Dan weet je tegen welk probleem Ma Leers aanloopt.


Verkennen
Ga eerst goed op onderzoek uit zodat je zoveel mogelijk weet over het onderwerp.
Gebruik bij verkennen de methode Gebruikersonderzoek.

How-to Gebruikersonderzoek

Als je de informatie hebt verzameld, kan je gaan brainstormen over oplossingen. Als hulpmiddel kan je hierbij gebruik maken van Persona.

How-to Persona

Ontwerp schetsen
Tijd om jouw idee tot leven te brengen. Dat doen we eerst door je ontwerp te schetsen. Hier ga je al rekening houden met verschillende materialen, technologieën en gereedschappen.

Gebruik bij deze challenge een Technische tekening.

How-to Technische tekening

Ontwerp realiseren
In deze stap ga je van jouw ontwerp een prototype maken, zodat je een reel beeld gaat krijgen of jouw oplossing gaat voldoen aan de eisen.

How-to Prototype Techniek data verzamelen

Testen en bijstellen
Werkt het ontwerp zoals je bedacht had? Pak de eisen die je aan het ontwerp had gesteld er nog even bij. Laat een klasgenoot een gebruikerstest uitvoeren voor de nodige feedback.


Presenteren
Tijd om je ontwerp te presenteren. Je hebt meerdere manieren om te presenteren. In deze challenge maak je gebruik van een Elevator Pitch.

How-to Elevator Pitch